Välkommen till S*Smozzie´s Norska Skogskatter!

Jag heter Anna Lundqvist och bor i Örebro, med mina två barn och två Norska Skogkatter; Elvira och Ronja.


Elvira och Ronja är min andra "omgång" med katter. 2001 köpte jag två Ocicats men på sensommaren 2018 gick den sista av dem bort. Då hade jag bestämt att jag sldrig mer skulle köpa någon ny katt eftersom det var så sorgligt och förfärligt när de lämnar en. Men efter bara ett par månader blev längtan efter katt i familjen för stor och då hade jag redan spanat på Skogisar som ju verkade så mysiga. När jag hittade Elvira var saken klar, kärlek vid första ögonkastet! Nu är familjen utökad med två härliga, sociala och nyfikna skogisar och såväl utställningar som kullar är planerade.


Stamnamnet S*Smozzie´s registrerades 2002 av mig och är en sammansättning av namnen på de två Ocicater jag hade då; Smilla och Ozzie. Hos oss är katterna först och främst familjemedlemmar som tillför så mycket glädje och lycka i vår familj. Katterna är med oss i allt vi gör och det blir många skratt, bus- och mysstunder varje dag.


Att föda upp katter har länge varit en dröm för mig. Målet med uppfödningen är först och främst att föda upp friska och trevliga katter som kan sätta guldkant på livet i nya familjer när de blivit flyttklara. Sedan ska de också föra rasen vidare och vara så rastypiska som möjligt. Det triangelformade huvudet, den raka profilen och tofsarna på öronen är särskilt viktiga för mig, jag gillar "vild-looken".

Hemsidan är skapad med